Firma  NUTRICIA Polska Sp. z o.o. Partnerem Karty Dużej Rodziny

Każda mama może skorzystać z porady Doradcy w Serwisie Konsumenckim NUTRICIA.

Firma NUTRICIA Polska Sp. z o.o. Partnerem Karty Dużej Rodziny

Warszawa, 17 sierpnia 2015 r. – Karta Dużej Rodziny to pierwszy w Polsce ogólnopolski projekt wspierający duże rodziny. Dzięki współpracy rządu oraz firm i instytucji każda rodzina z co najmniej trójką dzieci na utrzymaniu może korzystać z tańszych wejściówek do kin i teatrów czy zniżek na zakupy i przejazdy koleją.

Firma  NUTRICIA Polska Sp. z o.o. Partnerem Karty Dużej Rodziny Teraz posiadacze Karty Dużej Rodziny mogą także korzystać ze specjalnej oferty przygotowanej przez firmę NUTRICIA Polska. NUTRICIA Polska przyznaje 5% rabatu na zakup produktów BoboVita, Bebiko, Bebilon  dostępnych w sklepie internetowym www.mamyzakupy.pl.

„Karta Dużej Rodziny to pierwszy w Polsce projekt, który łączy firmy i instytucje z każdej branży
w jednym celu – wsparcia rodziny wielodzietnej. Dlatego też cieszę się, że kolejne firmy dołączają do projektu, przez co Karta z miesiąca na miesiąc zyskuje na swojej wartości” – mówi Władysław Kosiniak-Kamysz, minister pracy i polityki społecznej.

„Partnerstwo w programie Karta Dużej Rodziny jest dla nas naturalnym następstwem strategii zrównoważonego, odpowiedzialnego rozwoju NUTRICIA. Cieszymy się, że jesteśmy pierwszym producentem żywności dla niemowląt i małych dzieci, który podpisuje ten ważny dokument. Coraz więcej firm i instytucji łączy działania, by wspólnie tworzyć tak kompleksowy i potrzebny w Polsce program prorodzinny. Jako lider rynku żywności dla najmłodszych konsumentów od lat wspieramy optymalny, zdrowy rozwój dzieci od poczęcia do 3. roku życia, czyli podczas 1000 pierwszych dni ich życia. To wyjątkowy czas, w którym rodzice poprzez swoje wybory dotyczące karmienia piersią czy także jakości pokarmów uzupełniających menu maluszka, które podają swoim dzieciom – mają realny wpływ na jakość życia dziecka teraz i w przyszłości. Dołączyliśmy do programu Karta Dużej Rodziny, by zaoferować praktyczne rozwiązania, które będą wspierać zdrowy, zbilansowany rozwój dziecka w tym szczególnym okresie oraz kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych kolejnych pokoleń Polaków, a jednocześnie korzystnie wpłyną na domowy budżet większych rodzin“ – powiedział Paweł Piątek, Dyrektor Generalny Dywizji Żywności dla Dzieci NUTRICIA Polska.

Karta Dużej Rodziny przyznawana jest każdemu członkowi rodziny, także rodzinom zastępczym
i rodzinnym domom dziecka. Rodzicom karta wydawana jest dożywotnio, dzieciom do ukończenia 18 lub 25 lat w przypadku kontynuowania nauki. Osoby niepełnosprawne otrzymają kartę na czas trwania orzeczenia o niepełnosprawności. Karta przyznawana jest bezpłatnie i bez względu na dochód. W ciągu najbliższych lat z Karty ma korzystać 3,4 mln osób, w tym 2 mln dzieci.

Biuro Promocji i Mediów
Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej
Tel. (+48 22) 661 11 13, 661 11 22
Fax (+48 22) 661 11 24
E-mail: prasa@mpips.gov.pl
www.mpips.gov.pl

Katarzyna Żuk

Dyrektor ds. Komunikacji Polska i Kraje Bałtyckie
tel. kom: +48 604 490 483
e-mail: malgorzata.kolodrub@danone.com

Marta Wojciechowska Marta Wojciechowska
Kierownik ds. Public Relations
Nutricia Polska Sp. z o.o.
tel.: +48 22 55 000 00 | tel. kom: +48 504 996 787