NUTRICIA - Mecenasem Sztuki Dziecięcej

Niemowlę potrzebuje ponad 2,5 krotnie więcej energii i 4 razy tyle składników odżywczych, niż osoba dorosła, w przeliczeniu na kilogram masy ciała.

NUTRICIA - Mecenasem Sztuki Dziecięcej

Od 2000 roku NUTRICIA patronuje warsztatom artystycznym dla dzieci. Zajęcia klubu „Ze sztuką na ty” prowadzi Galeria Sztuki Współczesnej w Opolu. Uczestniczą w nich dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Podczas spotkań zapoznają się z różnymi technikami i kierunkami w malarstwie, rysunku, grafice. A potem same próbują swoich sił, tworząc rysunki.

NUTRICIA - Mecenasem Sztuki Dziecięcej Z prac dzieci – uczestników warsztatów plastycznych oraz spotkań „Ze sztuką na ty”, prowadzonych w ramach działań edukacyjnych Galerii Sztuki Współczesnej w Opolu dotychczas powstały: kalendarz na rok 2002, wydany przez NUTRICIA oraz notes promujący sztukę dziecięcą.

23 września 2002 roku w Galerii Aneks przy Galerii Sztuki Współczesnej w Opolu otwarta została wystawa prac dzieci „Malarstwo collage”. Prace zostały wybrane spośród wszystkich stworzonych podczas całorocznych spotkań klubu „Ze sztuką na ty”, czyli warsztatów artystycznych dla dzieci. Mecenasem warsztatów i współorganizatorem wystawy była NUTRICIA Polska.

Więcej o Galerii Sztuki Współczesnej:

Pliki do pobrania:
Dyrektor ds. Komunikacji Polska i Kraje Bałtyckie
tel. kom: +48 604 490 483
e-mail: malgorzata.kolodrub@danone.com

Marta Wojciechowska Marta Wojciechowska
Kierownik ds. Public Relations
Nutricia Polska Sp. z o.o.
tel.: +48 22 55 000 00 | tel. kom: +48 504 996 787