NUTRICIA wspiera program „Podziel się Posiłkiem!”

Dzieci nabywają umiejętność przeżuwania pokarmu w wieku około 7 miesięcy.

NUTRICIA wspiera program „Podziel się Posiłkiem!”

Dzięki nowej aplikacji na portalu Facebook Ty też możesz pomóc dzieciom

Warszawa, 8 września 2011 r. – NUTRICIA włączyła się do Programu „Podziel się Posiłkiem!” Na profilu NUTRIsfera na Facebook’u ruszyła aplikacja, dzięki której za pomocą jednego kliknięcia można przekazać pięć porcji kaszki BoboVita niedożywionym dzieciom.

NUTRICIA wspiera program „Podziel się Posiłkiem!”

Celem programu, który rozpoczął się w 2003 roku, jest walka z niedożywieniem dzieci w Polsce. Dzięki programowi i zaangażowaniu wielu z nas, dzieci niedożywione będą miały szansę na prawidłowy rozwój oraz na lepszy start w przyszłość. Program społeczny od początku istnienia angażuje w swoje działania różne organizacje, instytucje i grupy społeczne. Zjednoczone wspólną ideą mają większe szanse na sukces i troskę o dzieci. Teraz do realizacji tej idei dołączyła NUTRICIA.

„Jako lider rynku żywności dla niemowląt i małych dzieci w Polsce chcemy, by wszystkie dzieci miały równe szanse także w zakresie zbilansowanej diety. Dlatego aktywnie popieramy i sami organizujemy akcje, które służą realizowaniu tego celu. Propagujemy wśród mam wiedzę na temat właściwego odżywiania i zbieramy żywność dla najbardziej potrzebujących” – powiedziała Małgorzata Kołodrub, Kierownik ds. Komunikacji, NUTRICIA Polska.

Zachęcamy do zaangażowania się w „Podziel się Posiłkiem!” na fanpage’u NUTRIsfery i zaproszenia do programu swoich znajomych! Razem możemy więcej!

Aplikacja znajduje się pod adresem: www.facebook.com/NUTRIsfera

Dodatkowo, w dniach 23-24 września, każdy, kto chce pomóc dzieciom, może wziąć udział w Ogólnopolskiej Zbiórce Żywności „Podziel się Posiłkiem”. Więcej szczegółów na temat zbiórki żywności dostępnych jest na stronie: www.podzielsieposilkiem.pl

Organizatorami programu są DANONE oraz TV POLSAT, a partnerem strategicznym: Banki Żywności.

Alicja Koenig
CRM Assistant NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 6
00-728 Warszawa, Polska