Rybna nowość dla najmłodszych

Roczny zapas naszych produktów, zjadanych przez polskie maluszki, waży tyle, co 90 samolotów Airbus A380.

Rybna nowość dla najmłodszych

BoboVita wprowadza nowy obiadek z rybą do niemowlęcego menu

Warszawa, 23 listopada 2010 r. -- BoboVita poszerzyła ofertę obiadków dla najmłodszych niemowląt o nowe danie z rybą. Obiadek BoboVita Cukinia z łososiem i ziemniaczkami to odpowiedź na oczekiwania mam i potrzeby niemowląt, którym pierwsze rybne danie można podać już po 5. miesiącu życia.

Rybna nowość dla najmłodszych Zgodnie ze schematem żywienia niemowląt, ryby powinny pojawić się w menu dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym po 5. miesiącu życia, a w przypadku dzieci karmionych mlekiem matki – po 6. miesiącu. Specjaliści zalecają, by podawać dziecku ok. 10 g ryby 1–2 razy w tygodniu, zamiast posiłków z mięsem.

„Dotychczas z dobrodziejstw ryby zamkniętych w słoiczku BoboVita mogły korzystać maluchy po 9. miesiącu. Nowy obiadek BoboVita z łososiem wzbogaca naszą ofertę dla najmłodszych – teraz po danie z rybą mogą już sięgnąć półroczne maluszki. Dzieciom dajemy więc większy wybór dań i możliwość urozmaicenia menu, a ich mamom ułatwiamy wprowadzenie do jadłospisu dziecka wartościowego i pełnego cennych składników mięsa ryb. Wiemy, że obiadek z rybą to produkt oczekiwany przez mamy i wierzymy, że pomoże im w komponowaniu zdrowej, urozmaiconej diety, zgodnej z zaleceniami żywieniowymi.” – powiedziała Izabela Siewiera, kierownik marki, NUTRICIA Polska.

Receptura nowego obiadku BoboVita została przygotowana tak, by spełniać wymagania schematu żywienia. Obiadek ma właściwe proporcje składników i idealnie gładką konsystencję. Wszystkie składniki dania pochodzą z kontrolowanych hodowli i upraw i są bezpieczne dla dziecka. Obiadek nie zawiera konserwantów, barwników i dodatków aromatycznych. Nie zawiera również glutenu, może więc pojawić się w menu niemowląt będących na diecie bezglutenowej.

Nowy obiadek BoboVita Cukinia z łososiem i ziemniaczkami jest dostępny na rynku od listopada w cenie ok. 2,8–3 zł za 125 g. Słoiczek wyróżnia się na półce dzięki niebieskiej etykiecie i nakrętce, które – zgodnie z kodem kolorystycznym BoboVita – informują o zawartości ryby w daniu. Na etykiecie mamy znajdą ciekawostkę „Czy wiesz, że…?”, dotyczącą żywienia dzieci.

Receptura obiadku BoboVita Cukinia z łososiem i ziemniaczkami po 5. miesiącu została przygotowana zgodnie z zasadami programu „Żywienie z myślą o przyszłości”, stworzonego przez ekspertów marki BoboVita. Celem programu jest pomoc rodzicom w wyborze najlepszego sposobu żywienia dziecka od pierwszych miesięcy życia, a także kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych na przyszłość. Więcej informacji o programie „Żywienie z myślą o przyszłości” oraz o wszystkich produktach BoboVita znaleźć można na stronie www.bobovita.com.pl.